‘If you change the way you look at things, the things you look at change' (Max Planck)

Leen Paape

Raden van Toezicht / Commissarissen

leenpaape@topexecutivecare.nl

Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance en aan Top Executive Care verbonden voor het uitvoeren van de zelfevaluaties Raden van Toezicht/ Commissarissen

Leen is een ervaren bestuurder en toezichthouder, zijn carrière beginnend op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Tijdens zijn militaire loopbaan werd hij registeraccountant en heeft daarna dat beroep kort uitgeoefend bij KPMG. Teveel cijfers en té weinig mensen maakten dat hij een verandering in zijn loopbaan zocht.

Achtereenvolgens werden dat rollen bij KLM, PwC en Nyenrode. Daarbij vormde het leidinggeven aan professionals de rode draad van zijn werk. Na bijna 10 jaar bestuurd te hebben op Nyenrode is hij nu nog drie dagen per week actief als hoogleraar Corporate Governance en Academic Director van de Board & Governance programma’s op de Breukelense universiteit waaronder het zeer succesvolle commissarissenprogramma. Daarnaast is Leen onder andere actief als toezichthouder bij diverse organisaties zoals Univé, SNS Reaal Pensioenfonds en de Stichting BOOR.

Kortom, Leen is gepokt en gemazeld in het theoretische en praktische van bestuur en toezicht. Hij is een veelgevraagd spreker en heeft ook een aantal zelfevaluaties van raden van toezicht begeleid.

Over adviseur Leen

Op persoonlijk vlak houdt Leen er een aantal hobby’s op na. Hij speelt golf, leest veel, bokst en kookt graag. Zakelijk gezien gaat zijn interesse uit naar complexe vraagstukken op het snijvlak van publiek en privaat. Hij bouwt graag aan het vertrouwen binnen en de kracht van het team, samen moeten we het doen. Veiligheid is hierbij een belangrijke bouwsteen en daarom is het belangrijk dat teamleden elkaar goed kennen. Immers, op het moment dat het spannend wordt in het team is het voorwaardelijk dat eenieder weet waar de andere teamleden vandaan komen en wat hen drijft. In elke situatie is het van belang goed te kijken, want als je anders kijkt verandert hetgeen waar je naar kijkt. Vandaar ook zijn keuze voor de quote van Planck.

Maak vandaag een begin

Veranderen begint klein. Zet de eerste stap. Laat je contactgegevens achter en we nemen binnen een dag contact op. Voor een telefonische kennismaking of een intakegesprek.

Uw gegevens

Contact

T+31 (0)35-6559000
Einfo@topexecutivecare.nl

bel mij terug

Strategie

Onze visie op verandering

Onze coaching vertrekt altijd bij de AEM-cube, een verandermodel dat gebaseerd is op 20 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het uitgangspunt is dat elk proces een groeicurve doormaakt, een golf van verandering. Ieder individu heeft daarin zijn optimale positie en unieke talent. Onze programma’s maken je positie zichtbaar en vergroten je kracht.

lees meer