Zelfevaluatie Raad van Commissarissen

Een goed functionerende en professionele Raad van Commissarissen/ Raad van Toezicht draagt bij aan het optimaal functioneren van uw organisatie. Echter, de uitvoering ervan kan leerzamer en gemakkelijker worden. 

De jaarlijkse zelfevaluatie is opgenomen in de Nederlandse Corporate Governance Code en tevens in verschillende sectorcodes. De professionaliteit van de Raad wordt bevorderd door regelmatige reflectie op het functioneren als Raad en als lid van de Raad (het individu). De eisen die aan de Raad worden gesteld en haar verantwoordelijkheden, nemen nog steeds toe. De zelfevaluatie is, naast een terugblik op het verleden, een manier om samen scherper de toekomst in te gaan. Daarnaast kunnen zelfevaluaties inspireren. Echter, de uitvoering ervan kan leerzamer en gemakkelijker worden. Top Executive Care is u hierbij graag van dienst.

Wij hebben van oudsher affiniteit en ervaring met de context, verschillende stakeholders, en belangen waarmee de Raad te maken heeft. De zelfevaluatie wordt gefaciliteerd door Leen Paape (hoogleraar Corporate Governance en als voorzitter verbonden aan Nyenrode Corporate Governance Instituut) in samenwerking met Marc Pennartz of Albert Hietink, beiden ervaren executive coaches. Uit de zelfevaluatie kan naar voren komen dat er onder sommige leden of in zijn geheel als team, een behoefte aan coaching bestaat. De kern van onze visie is ons geloof dat iedere high performer en elk team in staat is om regie te nemen over zijn of haar eigen verandering. Het vraagt om inzicht, reflectie en diepe aandacht om dat proces te starten en te begeleiden. Daar ligt onze rol.

Neem voor meer informatie en de invulling van het programma contact met ons op.

Kom aan boord

Verandering kan klein beginnen. Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op. Voor een telefonische kennismaking of een intakegesprek.

Uw gegevens

Contact

T +31 (0)35-6559000
E info@topexecutivecare.nl

bel mij terug

Onze visie op verandering

Onze coaching vertrekt altijd bij de AEM-cube, een verandermodel dat gebaseerd is op 20 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het uitgangspunt is dat elk proces een groeicurve doormaakt, een golf van verandering. Ieder individu heeft daarin zijn optimale positie en unieke talent. Onze programma’s maken je positie zichtbaar en vergroten je kracht.

lees meer